WO1 op de kaart

Al jarenlang ben ik bezig geweest om onze reizen voor te bereiden. Bij gebrek aan een geschikte database met aan WO1 gerelateerde bezienswaardigheden besloot ik om zelf zo’n bestand aan te leggen. Jaren geleden begon ik het programma MS Autoroute daarvoor te gebruiken. Hierin markeerde ik interessante bezienswaardigheden die we onder weg aan zouden gaan doen. Deze markeringen worden vervolgens in een navigatiesysteem, in dit geval TomTom, geladen. Dan heten de markeringen POI's (Points Of Interest).

Toen MS Autoroute ter ziele ging ben ik de POI's gaan uploaden naar Google Earth. Na meer dan twintig jaar bevat mijn database honderden POI’s en zullen er in de toekomst nog wel wat bij gaan komen. Het nadeel daarvan was echter dat het omzetten van de data van Google Earth naar een navigatieprogramma nogal omslachtig was.

Om ook makkelijker extra informatie en mijn foto’s toe te kunnen voegen heb ik de POI’s in Google My Maps geladen. Het resultaat is het bekende kaartbeeld van Google Maps met mijn WO1 bezienswaardigheden.

Klik hier voor de Google Maps kaart met WO1 bezienswaardigheden.

Hierdoor is het mogelijk geworden om online (en dus ook mobiel) de diverse bezienswaardigheden letterlijk 'in kaart' te brengen. Waar het in het analoge tijdperk nog wel eens lastig was om een bijvoorbeeld een fort te vinden is het voor de reiziger met deze kaart een stuk eenvoudiger om de diverse POI’s te vinden.

Als er iets niet klopt of ontbreekt laat me het dan weten.

In september 2012 heeft de CWGC in samenwerking met de Universiteit van Oxford een volledige lijst van hun begraafplaatsen in de gehele wereld gepubliceerd. Uitleg over gebruik is hier te vinden.

Copyright Bas Sjoerts 2005-2020      E-mail b.sjoerts@gmail.com